youtube icon facebook icon linkedin icon twitter icon 

088 - 61 19 933

Uniek behandelaanbod voor mensen met hersenletsel

Na het oplopen van hersenletsel – door bijvoorbeeld een beroerte of ongeluk – komt er een moment dat het gewone leven weer begint. Vaak blijkt pas dan hoe ingrijpend alles is veranderd. In die fase biedt het behandelprogramma van Hersenz uitkomst. Op 20 februari opent de Amarant Groep een nieuw Hersenz Behandelcentrum in Bergen op Zoom.

Het behandelprogramma van Hersenz slaat aan. Daarom openen in het hele land steeds meer zorgaanbieders locaties waar zij het programma aanbiededen. Zo ook de Amarant Groep, die, naast de locatie in Breda, nu een tweede Hersenz behandelcentrum heeft aan de Burgemeester Stulemeijerlaan 51 in Bergen op Zoom. Met dit nieuwe centrum erbij kunnen we heel West-Brabant bedienen.

Hersenz is onderdeel van ons totaalaanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met hersenletsel (NAH) of een lichamelijke beperking. Met Hersenz hebben we alles in huis om mensen met hersenletsel van dienst te kunnen zijn. Cliënten in de regio vinden een alles bij één organisatie: van woonvoorzieningen tot ambulante ondersteuning en van activiteiten tot behandeling.

Chronische fase
Hersenz behandelt mensen met hersenletsel in de chronische fase. Deze periode, als ziekenhuisopname en revalidatie achter de rug zijn, is vaak het meest confronterend. Mensen zijn weer 'terug' in het gewone leven, en dan? In deze fase dringt het pas goed door hoezeer alles is veranderd, niet alleen voor getroffene zelf maar ook voor zijn of haar naasten.

Persoonlijke doelen
Hersenz onderscheidt zich doordat mensen zelf hun behandelprogramma samenstellen op basis van persoonlijke doelen. Voorbeelden zijn: ‘Ik kan naar het winkelcentrum lopen’ of ‘Mijn man en kinderen begrijpen wat er met mij aan de hand is’. Het aanbod bestaat uit cognitieve groepsbehandeling, een bewegingsprogramma en thuisbehandeling.

Zelfstandig
Doel is altijd dat mensen met hersenletsel zo zelfstandig mogelijk functioneren. Het is bewezen dat dit behandelprogramma hen echt iets oplevert. Daarom draagt Amarant Groep graag bij aan een verdere verspreiding van het behandelaanbod van Hersenz.

Op dinsdagavond 8 november 2016 organiseert Steunpunt informele zorg Breda (StiB) voor mantelzorgers een themabijeenkomst over NAH. Deskundigen van StiB geven tijdens deze avond informatie en advies aan mensen die langdurig voor iemand met NAH zorgen. Er is ook ruimte om met andere mantelzorgers ervaringen en tips uit te wisselen. De bijeenkomst vindt plaats bij Stichting Elisabeth, locatie Centrum, Leuvenaarstraat 91 in Breda en is van 19.30 – 21.30 uur. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 076-750 32 00. Deelname is gratis.

Hersenz is genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. Met twee andere finalisten dingt Hersenz mee naar de hoofdprijs in de categorie Vitale gemeenschappen en Zorg. Op 3 november maakt Rabobank Nederland de winnaar bekend.

Lees meer op de website van Hersenz

Wil jij meer informatie over hersenletsel? Kom dan naar de open dag van ons activiteitencentrum in Bergen op Zoom.

Van 11:00 tot 16:00 ben je van harte welkom.

Binnen de Amarant Groep werken zo’n 600 cliënten met Quli en dat aantal groeit. Cliënten en medewerkers zijn enthousiast over Quli en geven ook verbeterpunten aan. Quli 2.0 is beter. Mede dankzij de tips van cliënten en medewerkers.

Dit jaar bestaat de wet Medezeggenschap Cliënten zorginstellingen 20 jaar. Om dit te vieren, vindt er op 5 oktober een feestelijk festival (gratis) plaats voor cliënten en verwanten. Locatie: Daniel de Brouwerpark in Tilburg.

Om participatie van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de samenleving te verbeteren is meer kennis en samenwerking tussen patiënten, kennis- en zorginstellingen en belangenorganisaties nodig.

Gewoon Bijzonder het nieuw op te richten landelijk NAH-kennisnetwerk gaat hiervoor zorgen. ZonMw, financier van gezondheidsonderzoek, en de Hersenstichting hebben gezamenlijk een subsidie van € 600.000,- toegekend voor het opzetten en uitvoeren van het netwerk. Onderzoekers van Hogeschool Windesheim Flevoland zijn penvoerder van het project.

Bijeenkomsten Hersenz in Breda en Bergen op Zoom

Pauwer organiseert op dinsdag 4 oktober in Breda en op donderdag 13 oktober in Bergen op Zoom een informatiebijeenkomst over Hersenz. Hersenz is een behandeling voor thuiswonenden van 18 jaar en ouder met hersenletsel die niet (meer) in aanmerking komen voor revalidatie. Ook naasten en professionals/verwijzers zijn welkom om kennis te maken met de behandeling en met team Hersenz.