youtube icon facebook icon linkedin icon twitter icon 

088 - 61 19 933

Uniek behandelaanbod voor mensen met hersenletsel

Na het oplopen van hersenletsel – door bijvoorbeeld een beroerte of ongeluk – komt er een moment dat het gewone leven weer begint. Vaak blijkt pas dan hoe ingrijpend alles is veranderd. In die fase biedt het behandelprogramma van Hersenz uitkomst. Op 20 februari opent de Amarant Groep een nieuw Hersenz Behandelcentrum in Bergen op Zoom.

Het behandelprogramma van Hersenz slaat aan. Daarom openen in het hele land steeds meer zorgaanbieders locaties waar zij het programma aanbiededen. Zo ook de Amarant Groep, die, naast de locatie in Breda, nu een tweede Hersenz behandelcentrum heeft aan de Burgemeester Stulemeijerlaan 51 in Bergen op Zoom. Met dit nieuwe centrum erbij kunnen we heel West-Brabant bedienen.

Hersenz is onderdeel van ons totaalaanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met hersenletsel (NAH) of een lichamelijke beperking. Met Hersenz hebben we alles in huis om mensen met hersenletsel van dienst te kunnen zijn. Cliënten in de regio vinden een alles bij één organisatie: van woonvoorzieningen tot ambulante ondersteuning en van activiteiten tot behandeling.

Chronische fase
Hersenz behandelt mensen met hersenletsel in de chronische fase. Deze periode, als ziekenhuisopname en revalidatie achter de rug zijn, is vaak het meest confronterend. Mensen zijn weer 'terug' in het gewone leven, en dan? In deze fase dringt het pas goed door hoezeer alles is veranderd, niet alleen voor getroffene zelf maar ook voor zijn of haar naasten.

Persoonlijke doelen
Hersenz onderscheidt zich doordat mensen zelf hun behandelprogramma samenstellen op basis van persoonlijke doelen. Voorbeelden zijn: ‘Ik kan naar het winkelcentrum lopen’ of ‘Mijn man en kinderen begrijpen wat er met mij aan de hand is’. Het aanbod bestaat uit cognitieve groepsbehandeling, een bewegingsprogramma en thuisbehandeling.

Zelfstandig
Doel is altijd dat mensen met hersenletsel zo zelfstandig mogelijk functioneren. Het is bewezen dat dit behandelprogramma hen echt iets oplevert. Daarom draagt Amarant Groep graag bij aan een verdere verspreiding van het behandelaanbod van Hersenz.